Suomilimiitti.fi

Suomilimiitti on täysin suomalainen yritys, joka tarjoaa joustavaa luottoa 2000 euroon asti. Uudet asiakkaat saavat ensimmäisen noston ilman kuluja 1000 euroon asti. Kulutonta maksuaikaa on seuraavan kuun loppuun asti, eli kulutonta maksuaikaa saa jopa 60 vuorokautta. Lainaa voi hakea ympäri vuorokauden netissä ja päätös annetaan parissa minuutissa. Luottopäätös lähetetään tekstiviestillä. Hakemukset käsitellään arkisin ja viikonloppuisin klo 8-22 välisenä aikana.

Luottoa nostettaessa veloitetaan 15% nostopalkkio. Nettisivuilla mainitaan, että muita kustannuksia ei synny, jos luotto maksetaan kokonaan takaisin ensimmäisenä eräpäivänä. Tämä on sinällään hieman hämmentävää, sillä tästä jää kuluton kuva. Todellisuudessa kuitenkin ensimmäiseen eräpäivään mennessä koko luottoa on tuskin maksettu takaisin, joten kuluja tulee enemmänkin. Tai sitten minä vain kompastuin tuohon virkkeeseen enkä ymmärrä sitä.

Kuukauden aikana tehdyt nostot laskutetaan vasta seuraavan kuun lopulla, joten maksuaikaa on keskimäärin 45 päivää. Laskua voi lyhentää osamaksulla eli maksamalla laskuun merkitty minimilyhennys (12,5% avoimesta saldosta), mutta kuitenkin vähintään 50€. Luoton minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika 49 kuukautta. Suomilimiitin miniminosto on 10€ ja maksiminosto 2000€.

Lainaa myönnetään 21-70 -vuotiaille luottokelpoisille Suomen kansalaisille. Hakijan raha-asiat tulee olla hyvin hoidetut ja tällä tulee olla matkapuhelinliittymä, sekä postiosoite Suomessa ja kiinteä asuinpaikka. Luotonantaja tarkistaa hakijan henkilötiedot ja sillä on oikeus hylätä hakemus syytä ilmoittamatta. Tämä on melko yleistä luottoyhtiöillä. Luotonantaja voi myös vaatia todisteita hakijan taloudellisen tilanteen tarkistamiseksi. Tähän käyvät kopio palkkalaskelmasta tai tiliotteesta.