Aasa.fi

aasa.fi tarjoaa pikavippejä ja -lainoja 2000-5000€ väliltä. Lainanhakijan tulee olla Suomessa asuva vähintään 20-vuotias luottokelpoinen henkilö. Lainahakemuksen tehtyäsi, saat päätöksen saman tien ja rahat maksetaan tilillesi heti, kun olet vahvistanut sopimuksen verkkopankkitunnuksillasi. 2000-5000€ lainan maksuajaksi voi valita 6-24 kuukautta. Kuukausierä vaihtelee laina-ajan perusteella.

Nettisivuilla käytetty esimerkki 2000€:n lainasta 20 kk:n laina-ajalla antaa 160€:n kuukausierän. Tähän sisältyy nimelliskorko (24,90%), järjestelypalkkio (399€) ja tilinhoitomaksu (18€/kk). Kuluja on siis runsaasti ja lopullinen lainan takaisinmaksu tulee maksamaan huomattavasti enemmän, kuin alkuperäinen lainasumma.

Toinen esimerkki nettisivuilta on 3500€:n laina 24 kk:n laina-ajalla. Tällöin todellinen vuosikorko on 61,89% ja järjestelypalkkioiden ja tilinhoitomaksujen jälkeen takaisin maksettavaa on yhteensä 5429,72€. Oman lainasi tarkemmat todelliset vuosikorot löydät lainasopimuksesta ja lainan ennakkotiedoista, jotka saat ennen sopimuksen allekirjoitusta.
Nettisivuilla ilmoitetaan maksimi 134,76% todelliseksi vuosikoroksi 6 kk:n lainalle.

Jos tulet toisiin ajatuksiin ja haluat peruuttaa lainan, kuluttajansuojalaki antaa 14 päivää aikaa perua lainasopimuksen. Korvauksena täytyy toki maksaa luotonantajalle lainan todellisen vuosikoron mukainen korko siltä ajalta, jota olet lainaa käyttänyt. Aasalla lainan peruuttaminen pitäisi olla helppoa, sillä nettisivujen mukaan sinun täytyy vain ottaa yhteyttä asiakaspalveluun ja kertoa peruutuspäätöksestä ja milloin haluat lainan palauttaa.

Päällisin puolin Aasalla tuntuu olevan melko korkeat kulut ja korot. Nuhteita saa myös lainojen korkeat minimimäärät. 2000€ minimi pikavippi on liian suuri, jos vertaillaan muihin pikavippiyhtiöihin, jotka voivat tarjota lainoja jopa 50€ ylöspäin.