Palaa kohteeseen Euroopan matkakohteet

Tukholma

Nyhtökauraa ravintoloissa

Tukholma on loistava matkakohde ruoasta kiinnostuneille, ja erityisesti vegaaniruokaa etsiville. Kaupungista löytyy lukuisia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat herkullisia kasvisruokia sekä vegaanisia vaihtoehtoja. Erityisesti nyhtökaura on Tukholmassa suosittu raaka-aine, ja sitä löytyy usein ravintoloiden ja kahviloiden ruokalistoilta erilaisissa muodoissa. Se onkin loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat nauttia paikallisista herkuista, ilman että tarvitsee syödä lihaa.

Vasa-museo

Vasa-museo on yksi Tukholman suosituimmista nähtävyyksistä, ja se tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua 1600-luvulla uponneen Vasa-laivan historiaan. Museo sijaitsee Djurgårdenin saarella ja se on aivan kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Vasa-laiva on upea nähtävyys, ja se on säilynyt uskomattoman hyvin 300 vuoden ajan, ennen kuin se nostettiin meren pohjasta ja museoitiin. Museossa voi tutustua laivan tarinaan sekä nähdä laivan ja sen esineistön lähietäisyydeltä.

Djurgårdenin saari

Djurgårdenin saari on erinomainen kohde kaikille Tukholmaan matkaaville, ja saarella riittää nähtävää ja tekemistä koko päiväksi. Saarella sijaitsee useita merkittäviä nähtävyyksiä, kuten Vasa-museo, Gröna Lund -huvipuisto, sekä Skansen-ulkoilmamuseo. Saarella voi myös rentoutua kauniissa puistoissa tai nauttia merenrannan tunnelmasta. Djurgårdenin saarelta löytyy myös lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja virvokkeista. Saarelle pääsee helposti Tukholman keskustasta lautalla tai bussilla, ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde kaikille kaupunkilomasta kiinnostuneille.

Moderna Museet

Tukholma on tunnettu monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan, ja yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä on Moderna Museet. Tämä nykytaiteen museo sijaitsee Skeppsholmen-saarella Tukholman keskustassa ja tarjoaa vierailijoilleen laajan kokoelman modernin ja nykytaiteen teoksia. Museo on avoinna ympäri vuoden ja sisäänpääsy on ilmainen, joten se on loistava kohde budjettitietoisille matkailijoille. Moderna Museetin kokoelmiin kuuluvat muun muassa Picasso, Dali, Matisse ja monet muut tunnetut taiteilijat. Museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä, joten siellä kannattaa ehdottomasti käydä, vaikka olisikin käynyt aiemmin.

Vanhakaupunki

Tukholman Vanhakaupunki eli Gamla Stan on kaupungin vanhin alue ja yksi sen merkittävimmistä nähtävyyksistä. Kapeat kujat, värikkäät talot ja historialliset rakennukset luovat ainutlaatuisen tunnelman, joka vie vierailijat menneiden aikojen Tukholmaan. Vanhankaupungin keskusaukiolla voi ihailla vaikka maailman suurinta avomuottia ja sen yllä olevaa pyhän Yrjänän patsasta. Alueella on myös runsaasti kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja, joissa voi tehdä edullisia ostoksia tai nauttia paikallisesta ruuasta ja tunnelmasta. Gamla Stan on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde, vaikka se ei olekaan suoranaista budjettimatkaajan kohde.

Södermalm

Södermalm tunnetaan Tukholman boheemina ja trendikkäänä kaupunginosana, joka on suosittu etenkin nuorten ja taiteilijoiden keskuudessa. Alueella on runsaasti vintage-kauppoja, design-liikkeitä, taidegallerioita ja viihtyisiä kahviloita. Södermalmin tunnelmalliset kadut kutsuvat kävelylle ja tutustumiselle, ja alueelta löytyy myös useita puistoja ja näköalapaikkoja upeiden maisemien ihailuun. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja markkinoita, joten vierailijat voivat kokea paikalliskulttuuria edullisesti. Södermalm tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua Tukholman paikalliseen elämään ja viihtyisään ilmapiiriin ilman suuria kustannuksia.

Gröna Lund -huvipuisto

Tukholma on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa vierailleen monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Yksi suosituimmista kohteista on Gröna Lund -huvipuisto, joka sijaitsee Djurgårdenin saarella. Huvipuistossa on lukuisia erilaisia laitteita ja aktiviteetteja, jotka sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin. Gröna Lund tarjoaa myös monipuolisen kattauksen ruokapaikkoja ja ravintoloita, joten siellä viihtyy helposti koko päivän.

Valtionmuseo

Tukholman valtionmuseo on ehdoton vierailukohde kaikille kulttuurin ja taiteen ystäville. Museo sijaitsee saaristossa ja siellä voi tutustua laajaan kokoelmaan ruotsalaista taidetta aina keskiajalta nykypäivään asti. Valtionmuseo tarjoaa vierailleen mahdollisuuden tutustua ruotsalaiseen kulttuuriin ja taiteeseen syvällisemmin ja oppia uutta maan historiasta ja taiteellisesta perinteestä.

Tukholman kuninkaallinen linna

Tukholman kuninkaallinen linna, tai Kungliga slottet, on yksi Ruotsin kuninkaallisen perheen virallisista asunnoista ja se sijaitsee Tukholman vanhassakaupungissa. Linna on yksi suurimmista palatseista koko Euroopassa ja se tarjoaa vierailleen upean mahdollisuuden tutustua Ruotsin kuninkaallisen perheen historiaan ja perinteisiin. Lisäksi linnaan kuuluu useita museoita, kappeleita ja hienoja sisätiloja, jotka tarjoavat vierailijoilleen mielenkiintoisen ja historiallisesti merkittävän kierroksen.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Tukholman monipuolisista nähtävyyksistä, joita kaupungissa riittää tutkittavaksi pidemmäksikin ajaksi. Kaupungin kulttuurin ja historian ystävät löytävät varmasti paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, mutta myös perheet ja huvia etsivät matkailijat viihtyvät varmasti Tukholman upeiden huvipuistojen ja muiden aktiviteettien parissa.