Palaa kohteeseen Aasian matkakohteet

Siem Reap, Kambodza

Matkakulut

Siem Reapin matkakulut vaihtelevat sen mukaan, mistä päin maailmaa matkustat. Lentoliput ovat yleensä suurin menoerä, ja hintaan vaikuttavat muun muassa matkustusajankohta, lentoyhtiö sekä lähtöpaikkasi sijainti. Halvimmat lennot Siem Reapiin löytyvät yleensä sesonkien ulkopuolella, ja esimerkiksi talvikuukaudet voivat olla edullisempia. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon, että Kambodzaan matkustaessa tulee yleensä hankkia myös viisumi, mikä on huomioitava matkakulujen suunnittelussa.

Majoituskustannukset

Siem Reapissa on tarjolla monen hintaluokan majoitusvaihtoehtoja. Halvimmillaan voit löytää hostelliyöpymisen muutamalla eurolla, kun taas luksusluokan hotellit voivat olla huomattavasti kalliimpia. Keskimäärin siem reapin hotellihuone viiden tähden hotellissa maksaa noin 100-200 euroa yöltä. Myös Airbnb on suosittu vaihtoehto, ja sen avulla voit löytää edullisempia majoitusvaihtoehtoja paikallisten kotona. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että sesonkiaikoina hinnat voivat olla korkeampia, joten varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Ruokailu

Ruokailu Siem Reapissa voi olla todella edullista ja herkullista. Tarjolla on niin paikallisia katukojuja kuin kansainvälisiä ravintoloita, ja hintataso vaihtelee sen mukaan, missä syöt. Katukeittiöistä voit löytää herkullisia annoksia jopa alle euron hintaan, kun taas hienoimmissa ravintoloissa hintataso vastaa länsimaista tasoa. Muista myös juoda riittävästi vettä ja välttää raakaa ruokaa, jotta välttäisit mahdolliset vatsavaivat matkallasi. Kaiken kaikkiaan ruokailu Siem Reapissa ei tulisi olemaan suuri menoerä, vaikka söisit ulkona joka päivä, sillä paikallinen ruoka on yleensä todella edullista.

Matkailukohteet

Siem Reap on Kambodžan pohjoisosassa sijaitseva kaupunki, joka tunnetaan erityisesti Angkor Watin temppelialueesta. Angkor Wat on maailman suurin uskonnollinen rakennus, ja se on yksi maailman seitsemästä ihmeestä. Siem Reapissa on myös muita mielenkiintoisia temppelialueita, kuten Bayonin ja Ta Prohm. Kaupungissa voi tutustua myös paikalliseen kulttuuriin ja käydä esimerkiksi Kambodžan kansallismuseossa.

Siem Reap tarjoaa myös upeita maisemia ja luontokohteita. Esimerkiksi Tonle Sap-järvi on Kaakkois-Aasian suurin makean veden järvi, ja se sijaitsee lähellä Siem Reapin kaupunkia. Järven ympäristössä on kelluvia kyläyhteisöjä, joita voi käydä ihastelemassa. Lisäksi alueella on mahdollista tehdä retkiä viidakkoon ja ihailla alueen vehreää luontoa.

Viihde

Siem Reapissa on monipuolisia viihdemahdollisuuksia. Kaupungissa voi esimerkiksi osallistua perinteiseen apinatanssiesitykseen, joka esittelee Kambodžan perinteistä taidetta ja kulttuuria. Lisäksi Siem Reapissa on tarjolla erilaisia ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja virvokkeista. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin.

Angkor Night Market on suosittu ostos- ja viihdekeskus, jossa voi tutustua paikalliseen käsityötarjontaan, maistella paikallisia herkkuja ja nauttia tunnelmasta. Kaupungissa on myös mahdollista osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, kuten pyöräretkiin, jooga-tunneille ja ruoanlaittokursseille.

Ostokset

Siem Reapissa on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Kaupungissa on lukuisia markkinoita, joilta voi ostaa paikallisia käsitöitä, vaatteita, koruja ja muita tuotteita. Suosittuja ostospaikkoja ovat esimerkiksi Siem Reapin keskustassa sijaitsevat Psar Chas ja Angkor Night Market. Lisäksi kaupungista löytyy moderneja ostoskeskuksia, joissa on tarjolla kansainvälisiä brändituotteita.

Siem Reap on myös tunnettu silkkituotteistaan, ja kaupungista voi ostaa laadukkaita silkkituotteita eri hintaluokissa. Paikallisilla toreilla ja markkinoilla kannattaa neuvotella hinnoista, mutta kansainvälisissä ostoskeskuksissa hinnat ovat yleensä kiinteitä. Kaupungissa on myös mahdollista ostaa paikallisia ruoka- ja juomatuotteita, kuten mausteita, teetä ja makeisia.
Kuljetus paikan päällä

Siem Reap on Kambodžan pohjoisosassa sijaitseva kaupunki, joka tunnetaan erityisesti Angkor Wat -temppelikompleksistaan. Kaupunkiin on helppo saapua lentäen, ja on hyvä huomioida, että lentolippujen hinnat voivat vaihdella sesongin mukaan. Siem Reapiin voi myös saapua maateitse tai vesiteitse esimerkiksi Phnom Penhistä.

Kaupungin sisällä liikkuminen on helppoa ja edullista tuk tuk -kyydillä. Tuk tuk -kyydin hinta kannattaa aina sopia etukäteen, jotta vältytään epäselvyyksiltä ja ylimääräisiltä kustannuksilta. Kaupungin keskustassa on myös mahdollista liikkua kävellen, mutta pidemmillä matkoilla ja Angkor Watin alueella tuk tuk on kätevämpi vaihtoehto.

Rahavinkit

Kambodžan virallinen valuutta on riel, mutta Yhdysvaltain dollari on laajasti hyväksytty valuutta maksuvälineenä. Siem Reapissa on runsaasti pankkiautomaatteja, joten käteistä voi nostaa helposti tarpeen mukaan.

Paikalliset markkinat ja pienet kaupat suosivat yleensä käteismaksua, joten on hyvä varautua käteiseen rahaan. Luottokortteja käytetään yleisemmin hotelleissa, ravintoloissa ja isommissa kaupoissa. On kuitenkin hyvä huomioida, että paikalliset saattavat pyytää lisämaksua luottokorttimaksusta.

Yleinen budjetointi

Siem Reap tarjoaa matkailijoille monipuolisia budjettivaihtoehtoja. Halvimmillaan budjettimatkailija voi majoittua yksinkertaisessa majatalossa ja syödä katuruualla edullisesti. Myös tuk tuk -kyydit ja sisäänpääsymaksut Angkor Watille voi järjestää edullisesti, kunhan neuvottelee hinnan etukäteen.

Toisaalta kaupungista löytyy myös laadukkaita hotelleja ja ravintoloita, joissa voi nauttia hieman ylellisemmästä lomasta. Kaupungin keskustassa ja Angkor Watin lähellä sijaitsevat hotellit ovat yleensä hieman kalliimpia, mutta tarjoavat hyvää vastinetta rahoille.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Siem Reap tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden budjetoida lomaansa omien mieltymystensä mukaan. Majoituksen, ruokailun ja aktiviteettien hintataso vaihtelee suuresti, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto, oli budjetti sitten pienempi tai suurempi.