Palaa kohteeseen Amerikoiden matkakohteet

New York

Lennot New Yorkiin

New York on monien unelmien matkakohde, mutta matka sinne voi olla kallis. Lennot New Yorkiin maksavat usein paljon riippuen siitä, mistä päin maailmaa matkustaa. Suomesta New Yorkiin lentäminen maksaa yleensä vähintään 500-700 euroa per suunta, mutta hinta voi vaihdella paljon sesongin ja lentoyhtiön mukaan. Kannattaa seurata lentodiilejä ja varata lennot hyvissä ajoin, jos haluaa säästää matkakuluissa. Jos olet valmis tekemään hieman pidemmän lentomatkan, voi esimerkiksi Lontoon kautta lentäminen säästää rahaa verrattuna suoriin lentoihin Suomesta.

Majoitusvaihtoehdot New Yorkissa

Majoittuminen New Yorkissa ei myöskään ole halpaa puuhaa. Hotellihuoneen keskihinta Manhatta

Nähtävyydet ja aktiviteetit New Yorkissa

New York on täynnä upeita nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka sopivat kaikenlaisille matkailijoille. Yksi ikonisimmista nähtävyyksistä on tietysti Vapaudenpatsas, joka sijaitsee Liberty Islandilla. Patsas on symboli Yhdysvaltain vapaudesta ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Toinen suosittu nähtävyys on Empire State Building, josta voi ihailla upeita maisemia koko kaupungista. Central Park on myös ehdoton kohde, jossa voi rentoutua vihreässä keitaassa keskellä kaupungin vilinää. Lisäksi New York tarjoaa runsaasti erilaisia museoita, teattereita ja ostosmahdollisuuksia, joten tekemistä riittää varmasti kaikille.

Julkinen liikenne New Yorkissa

New Yorkin julkinen liikenne on erittäin hyvin järjestetty ja kattava, mikä tekee kaupungissa liikkumisesta helppoa ja vaivatonta. Metrossa pääsee kätevästi kulkemaan paikasta toiseen, ja liput ovat kohtuullisen edullisia verrattuna esimerkiksi taksikyyteihin. Lisäksi kaupungissa liikkuminen kävellen on suosittua, ja moniin nähtävyyksiin pääseekin parhaiten tutustumaan kävellen. Jos kaipaa hieman erilaista kokemusta, kannattaa kokeilla New Yorkin kuuluisia keltaisia takseja, jotka ovat nähtävyys sinänsä. Kaupungissa on myös paljon pyöräteitä, joten pyöräily on myös erinomainen tapa tutustua kaupunkiin.

Ostokset ja shoppailu New Yorkissa

New York on shoppailijan paratiisi, ja kaupungista löytyy valtavat määrät erilaisia kauppoja ja putiikkeja. Fifth Avenue on tunnettu ylellisistä brändeistään, ja sieltä löytyvät niin maailmankuulut tavaratalot kuin kalliit muotiliikkeetkin. Lisäksi kaupungista löytyy lukuisia erikoisliikkeitä ja kirpputoreja, joista voi tehdä ainutlaatuisia löytöjä. New Yorkin ruokakaupat ja markkinat tarjoavat myös loistavia mahdollisuuksia tehdä herkullisia ruokaostoksia ja maistella paikallisia herkkuja. Kaupungissa riittää shoppailtavaa jokaiseen makuun ja budjettiin.

Vinkkejä budjetointiin New Yorkin matkalle

New York on yksi maailman suosituimmista matkakohteista, mutta samalla se voi olla myös varsin kallis paikka lomailuun. Budjetointi onkin tärkeää, jos haluaa nauttia kaupungin nähtävyyksistä ja aktiviteeteista ilman suurta lompakon kevenemistä. Lentoliput ja majoitus ovat usein suurimmat kuluerät, mutta myös ruoka, ostokset ja sisäänpääsymaksut voivat nostaa matkabudjettia helposti.

Paras tapa säästää rahaa matkalla New Yorkiin on varata lennot ja majoitus hyvissä ajoin etukäteen. Usein näiden hinta nousee lähemmäs matkan ajankohtaa, joten varaamalla ne ajoissa säästää selvää rahaa. Kannattaa myös pitää silmällä erilaisia tarjouksia ja alennuskoodeja, joilla voi saada lennoista ja hotellista alennusta.

Ruokailun suhteen New Yorkissa on paljon erilaisia vaihtoehtoja eri hintatasoilla. Pienillä katuravintoloilla ja ruokakojuilla voi saada hyvää ja edullista ruokaa, kun taas fine dining -ravintolat voivat olla todella kalliita. Budjetoimalla ruokailun huolellisesti voi säästää paljon rahaa, eikä silti tarvitse tinkiä ruoan laadusta.

Myös julkisen liikenteen käyttö voi olla budjettimatkailijalle hyvä vaihtoehto. New Yorkissa on erittäin hyvä ja kattava metroverkosto, ja liput ovat suhteellisen edullisia. Päivälippu tai viikon lippu voi olla järkevä hankinta, jos aikoo liikkua paljon kaupungissa.

Päiväretket ja retket lähialueille New Yorkissa

Vaikka New Yorkissa riittääkin nähtävää ja koettavaa useammallekin lomalle, kannattaa myös harkita päiväretkiä kaupungin ulkopuolelle. Esimerkiksi Niagaran putoukset ovat noin 7 tunnin ajomatkan päässä kaupungista ja tarjoavat upean luontokokemuksen. Monet matkanjärjestäjät järjestävät päiväretkiä Niagaran putouksille, ja päivän voi viettää ihaillen putouksia ja tutustuen alueen muihin nähtävyyksiin.

Myös lähellä sijaitseva Long Island tarjoaa hyvän vaihtoehdon kaupungin kiireiden keskelle. Pitkät rannat ja viinitilat houkuttelevat matkailijoita rentoutumaan ja nauttimaan luonnonkauneudesta. Long Islandille pääsee helposti junalla, ja päiväretki siellä tarjoaa mukavan vaihtelun kaupungin vilinään.

Toinen suosittu päiväretkikohde on Washington D.C., jonne pääsee nopeasti junalla tai bussilla. Yhdysvaltain pääkaupunki tarjoaa paljon nähtävää, kuten Capitol-kukkula, Valkoinen talo, Smithsonian-museot ja monia muita historiallisia ja kulttuurikohteita.

Kokemuksia ja matkavinkkejä New Yorkista

New York on kaupunki, joka ei jätä ketään kylmäksi. Sen upea ja monipuolinen tarjonta niin kulttuurin, ruoan kuin ostostenkin suhteen tekee siitä yhden maailman mielenkiintoisimmista matkakohteista. Kaupungissa riittää tekemistä ja näkemistä jokaiseen makuun, ja jokainen matkailija löytää varmasti omat suosikkinsa kaupungista.

Yksi ehdoton vierailukohde New Yorkissa on Central Park, joka tarjoaa upean keitaan kaupungin vilinässä. Puistossa voi rentoutua ja nauttia luonnosta, ja siellä järjestetään myös monenlaisia tapahtumia ja konsertteja ympäri vuoden. Central Park on ilmainen ja suosittu kohteeksi niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.

Toinen ehdoton kokemus on pilvenpiirtäjien ihmettely Manhattanin maisemista käsin. Esimerkiksi Empire State Buildingin observatorio tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin, ja sen huipulle pääsee ihailemaan maisemia ympäri vuoden. Liput observatorioon kannattaa ostaa etukäteen, jotta voi välttää pitkät jonot ja mahdollisesti saada lipuista alennusta.

Kaupungissa kannattaa myös hyödyntää erilaisia ilmaisia tai edullisia aktiviteetteja, kuten kävelykierroksia, museoiden ilmaispäiviä ja puistokonsertteja. Näin voi saada enemmän irti kaupungista ja sen tarjonnasta ilman että budjetti kovin pahasti kärsii.