Palaa kohteeseen Aasian matkakohteet

Kuala Lumpur, Malesia

Matkakulut

Kuala Lumpur sijaitsee Malesiassa, ja sinne on useita eri tapoja saapua. Suurin osa matkustajista saapuu Kuala Lumpuriin lentäen, ja kaupungissa onkin kansainvälinen lentoasema, joka palvelee useita eri lentoyhtiöitä. Lentoliput Kuala Lumpuriin vaihtelevat suuresti riippuen siitä, mistä päin maailmaa matkaa lähtee ja minkä verran aikaa varaukseen on. Halvimmat lennot löytyvät yleensä etukäteen varattaessa ja sesonkiaikojen ulkopuolella. Lisäksi Kuala Lumpur on hyvin saavutettavissa myös junalla ja bussilla naapurimaista Thaimaasta ja Singaporessa.

Majoitushinnat

Kuala Lumpurissa on tarjolla laaja valikoima erilaisia majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat monenlaisiin budjetteihin. Kaupungista löytyy niin luksushotelleja, hostelleja kuin edullisia guesthousejakin. Edullisimmat majoitusvaihtoehdot, kuten hostellit ja guesthouset, ovat yleensä keskustan ulkopuolella, mutta keskustassa riittää myös kohtuuhintaisia vaihtoehtoja. Majoitushinnoissa kannattaa ottaa huomioon myös sesonkiajat, jolloin hinnat voivat olla korkeammat.

Ruokailu

Kuala Lumpurissa on valtava määrä ravintoloita, kahviloita, katuruokakojuja ja ruokamarkkinoita, joista voi löytää herkullista ruokaa moneen makuun. Kaupungissa on tarjolla niin paikallisia malaijiherkkuja kuin kansainvälisiäkin ruokavaihtoehtoja. Ruokailun hintataso Kuala Lumpurissa vaihtelee suuresti riippuen siitä, syökö paikallisissa ruokapaikoissa vai kansainvälisissä ketjuravintoloissa. Katuruokakojuista saa yleensä halvimmalla herkullista ruokaa, kun taas fine dining -ravintolat voivat olla hyvinkin hintavia.

Tämän artikkelin perusteella matkailija voi saada hyvän kuvan siitä, minkä verran matkakuluihin, majoitukseen ja ruokailuun kannattaa varata budjettia Kuala Lumpurissa vieraillessaan. Vaikka kaupungissa on mahdollista matkustaa myös pienellä budjetilla, kannattaa silti pitää mielessä omat mieltymykset ja tarpeet matkailun suhteen.

Nähtävyydet

Kuala Lumpurissa riittää nähtävää niin kulttuurin, historian kuin modernin kaupunkielämänkin ystäville. Yksi kaupungin ikonisimmista nähtävyyksistä on Petronas Twin Towers, jotka tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin. Toinen suosittu vierailukohde on Kuala Lumpurin vanha rautatieasema, joka edustaa kaupungin historiallista arkkitehtuuria. Lisäksi kannattaa vierailla Sri Mahamariamman Temple -temppelissä sekä kansallismuseossa tutustumassa maan historiaan ja kulttuuriin. Eri puolilta kaupunkia löytyy myös kauniita puistoja ja puutarhoja, kuten KLCC Park ja Perdana Botanical Garden.

Julkinen liikenne

Kuala Lumpurin julkinen liikenneverkosto on laaja ja monipuolinen, mikä tekee kaupungissa liikkumisesta helppoa ja edullista. Kaupungissa toimii metro, joka kattaa suuren osan keskustasta ja sen ulkopuolella on hyvin toimiva bussiverkosto. Lisäksi kaupungissa on saatavilla taksipalveluita ja monilla alueilla on myös kätevästi vuokrattavissa olevia polkupyöriä. Kuala Lumpurin liikenteessä kannattaa kuitenkin varautua ruuhkiin, erityisesti ruuhka-aikoina.

Ostokset

Kuala Lumpur on tunnettu erinomaisista ostosmahdollisuuksistaan, ja kaupungista löytyy lukuisia ostoskeskuksia ja markkinoita, jotka tarjoavat laajan valikoiman tuotteita. Kuala Lumpurin keskustassa sijaitseva Bukit Bintang on yksi kaupungin merkittävimmistä ostosalueista, jossa on lukuisia kauppoja, tavarataloja ja ostoskeskuksia. Lisäksi kaupungista löytyy kiinnostavia markkinoita, kuten Chinatownin yömarkkinat, joilta voi tehdä löytöjä paikallisista käsityötuotteista ja perinteisistä herkuista. Kuala Lumpurista löytyy myös lukuisia antiikkiliikkeitä ja designputiikkeja, jotka tarjoavat uniikkeja ostoskokemuksia.

Viihde

Kuala Lumpur tarjoaa monipuolisia viihdemahdollisuuksia matkailijoille. Kaupungissa sijaitsee esimerkiksi monia moderneja ostoskeskuksia, joissa voi viettää aikaa shoppaillen ja nauttien paikallisista herkuista. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja, joista matkailijat voivat nauttia. Kuala Lumpurin ravintolatarjonta on myös monipuolinen, ja kaupungissa voi maistella niin paikallisia herkkuja kuin kansainvälisiä ruokia. Illanviettoon kaupungissa löytyy monia trendyjä baareja ja yökerhoja, joissa voi nauttia juomista ja tanssista.

Matkavakuutus

Matkavakuutus on tärkeä hankinta ennen matkaa Kuala Lumpuriin. Vaikka Malesia on suhteellisen turvallinen matkakohde, on silti tärkeää varautua odottamattomiin tilanteisiin. Matkavakuutus kattaa esimerkiksi sairastumiset, tapaturmat ja matkatavaroiden katoamiset. Malesiaan matkustavan kannattaa myös tarkistaa, että matkavakuutus kattaa myös mahdolliset retket ja aktiviteetit, joita aikoo Kuala Lumpurissa tehdä. On tärkeää lukea matkavakuutuksen ehdot huolellisesti ja varmistaa, että vakuutus kattaa kaikki tarvittavat asiat.

Yleinen hintataso

Kuala Lumpurissa yleinen hintataso on suhteellisen edullinen verrattuna moniin länsimaihin. Esimerkiksi ruoka ja juoma ovat kaupungissa edullisia, ja paikalliseen katukeittiöön tutustuminen onkin suosittua matkailijoiden keskuudessa. Kuljetukset kaupungissa ovat myös edullisia, ja esimerkiksi julkinen liikenne toimii hyvin ja on edullinen tapa liikkua paikasta toiseen. Ostosmahdollisuudet Kuala Lumpurissa ovat monipuoliset ja monet matkailijat nauttivatkin shoppailusta kaupungin moderneissa ostoskeskuksissa. Hotellit ja majoitusvaihtoehdot vaihtelevat hinnaltaan, mutta kaupungista löytyy vaihtoehtoja niin budjettimatkailijoille kuin ylellisyyttä kaipaaville matkailijoillekin. Kaiken kaikkiaan Kuala Lumpurissa on mahdollista viettää lomapäivät monipuolisesti ja edullisesti.