Palaa kohteeseen Amerikoiden matkakohteet

Washington D.C.

Perusmenot

Washington D.C. on Yhdysvaltain pääkaupunki, joka tarjoaa monipuolisesti nähtävyyksiä ja kulttuuria matkailijoille. Näiden nähtävyyksien ja ohjelman mukaan matkan budjetointiin on hyvä varata tiettyä summa rahaa perusmenoja varten. Perusmenoja ovat esimerkiksi lennot, kuljetukset kohteessa, vakuutukset ja muut matkalle tarvittavat ostokset. Lennot Washington D.C.:hin voivat vaihdella hintojen mukaan, mutta keskimäärin lennot ovat alkaen 700 euroa per henkilö meno-paluu. Kuljetukset kohteessa voivat olla metrolippuja tai taksimatkoja, joiden kustannukset kannattaa laskea etukäteen. Lisäksi on hyvä huomioida matkavakuutuksen kustannukset ja mahdolliset rokotukset, jotka voivat vaihdella henkilökohtaisesti.

Majoitusvaihtoehdot

Washington D.C.:ssä on monipuolinen valikoima majoitusvaihtoehtoja eri hintaluokissa. Kaupungissa on useita hotelleja, hostelleja, Airbnb-asuntoja ja muita majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin. Hotellihuoneen hinta vaihtelee sesongin mukaan, joten on hyvä varata majoitus etukäteen ja verrata eri vaihtoehtoja. Esimerkiksi hostellihuoneen voi saada noin 30-50 dollarilla yöltä, kun taas hotellihuoneen hinta voi olla 100 dollarista ylöspäin. Airbnb-asunnot voivat olla edullisempia vaihtoehtoja, etenkin jos matkaseurueessa on useampia henkilöitä ja halutaan jakaa kustannuksia.

Ruokailu

Washington D.C. tarjoaa laajan valikoiman ruokailumahdollisuuksia eri hintaluokissa. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, kahviloita, pikaruokapaikkoja sekä ruokatori-vaihtoehtoja. Ruokailukustannukset voivat vaihdella suuresti riippuen siitä, minkä tyyppistä ruokaa halutaan nauttia. Pikaruokapaikoissa aterian voi saada 5-10 dollarilla, kun taas ravintoloissa aterian hinta voi olla 20-50 dollarin luokkaa. Lisäksi kaupungissa on lukuisia ruokakauppoja ja markkinoita, joista voi ostaa eväitä ja välipaloja edullisemmin. Ruokailussa kannattaa ottaa huomioon myös juomakustannukset, kuten alkoholijuomat, jotka voivat nostaa kokonaiskustannuksia.

Nähtävyydet ja aktiviteetit

Washington D.C. on Yhdysvaltain pääkaupunki ja täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Yksi ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka on Capitol Hill, jossa sijaitsee Yhdysvaltain kongressin rakennus ja sen ympärillä upeita historiallisia rakennuksia. Myös Valkoinen talo on ikoninen nähtävyys, vaikka sen sisälle pääseminen vaatii etukäteen varaamisen. Museoista National Air and Space Museum sekä National Museum of American History tarjoavat mielenkiintoisia näyttelyitä Yhdysvaltain historiasta ja kulttuurista. Lisäksi D.C.:ssä kannattaa käydä National Mallilla, joka on puistoalue täynnä erilaisia muistomerkkejä ja monumentteja, kuten Lincolnin muistomerkki ja Washingtonin monumentti.

Julkinen liikenne

Washington D.C.:n julkinen liikenne on hyvin toimiva ja kattava. Metrot, bussit ja paikallisjunat kulkevat lähes kaikkialle kaupungissa, ja niitä on helppo käyttää. Metromaksut perustuvat matkan pituuteen ja lippuja voi ostaa helposti eri asemilta tai käyttämällä erilaisia matkakortteja. Lisäksi kaupungissa on runsaasti takseja ja Uber-palvelu toimii erinomaisesti niin kaupungissa liikkumiseen. Monet nähtävyydet ja aktiviteetit sijaitsevat kätevästi lähellä toisiaan, joten monet matkat voi tehdä myös kävellen.

Ostokset ja lahjat

Washington D.C. tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ostosten tekoon ja erilaisten lahjojen hankkimiseen. Kaupungista löytyy monia erilaisia ostoskeskuksia ja putiikkeja, jotka tarjoavat vaatteita, design-tuotteita, sisustustavaroita ja muuta ostettavaa. Erinomaisia paikkoja ostosten tekoon ovat esimerkiksi Georgetown ja Union Station. Lisäksi kaupungista löytyy useita markkinoita, joissa myydään paikallisia herkkuja ja käsitöitä. Suosittuja lahjoja ovat esimerkiksi presidentti-kitsch, Yhdysvaltain liput ja erilaiset matkamuistot, jotka muistuttavat vierailusta historiallisessa ja poliittisessa pääkaupungissa. Washington D.C. tarjoaa siis paljon mahdollisuuksia ostosten tekoon ja muiston hankkimiseen lomamatkalta.

Vapaa-ajanviettomahdollisuudet

Washington D.C. on monipuolinen matkakohde, josta löytyy paljon tekemistä ja nähtävää niin aikuisille kuin lapsillekin. Kaupungissa sijaitsevat monet Yhdysvaltain tunnetuimmat monumentit ja museot, kuten Valkoinen talo, Capitol ja Smithsonian-instituutin eri museot. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden, joten matkailijalla riittää varmasti tekemistä ja nähtävää kaupungissa.

Kaupungissa on myös paljon hyviä ravintoloita ja ruokapaikkoja, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja kansainvälisestä ruoasta. Lisäksi kaupungissa on monia puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen ja ulkoiluun. Ostosmahdollisuuksiakin löytyy runsaasti erilaisista putiikeista ja kauppakeskuksista.

Päiväretket lähiympäristöön

Washington D.C. sijaitsee Yhdysvalloissa keskeisellä paikalla, minkä ansiosta kaupungista on helppo tehdä päiväretkiä lähiympäristöön. Esimerkiksi lähellä sijaitseva Mount Vernonin kartano tarjoaa mahdollisuuden tutustua entisen presidentin George Washingtonin kotiin ja sen ympärillä oleviin historiallisiin alueisiin. Myös Gettysburgin taistelukenttä Pennsylvaniassa on suosittu päiväretkikohde, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua Yhdysvaltain sisällissodan historiaan.

Kaupungissa järjestetään myös erilaisia retkiä ja kierroksia, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua lähialueisiin ja niiden nähtävyyksiin. Esimerkiksi patikointi ja pyöräily ovat suosittuja aktiviteetteja, joita voi harrastaa lähiympäristössä.

Yllättävät kuluerät

Washington D.C. on suosittu matkakohde, mikä näkyy myös hintatasossa. Varsinkin kesäaikaan kaupunkiin matkustavien kannattaa varautua suurempiin hotelli- ja ravintolakuluihin, sillä sesongin aikaan hinnat voivat nousta korkealle. Lisäksi kaupungissa on paljon maksullisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, joten budjetoimalla matkan huolellisesti voi välttää yllättäviä kuluja.

Lisäksi kaupunkiin matkustaessa on hyvä ottaa huomioon myös julkisen liikenteen ja taksien hintataso, sillä liikkuminen kaupungissa voi muodostua yllättävän kalliiksi. Myös ulkomailla käteisen nostamisesta ja korttimaksuista on hyvä ottaa selvää etukäteen, jotta voi varautua mahdollisiin ylimääräisiin kuluihin. Kaupungissa on myös paljon maksullisia pysäköintialueita, joten autolla matkustavien on hyvä ottaa tämä huomioon.