Palaa kohteeseen Aasian matkakohteet

Hanoi, Vietnam

Matkakulut

Hanoihin matkustaminen voi olla varsin edullista monesta eri lähtöpisteestä riippuen. Lentojen hinnat vaihtelevat sesongin ja varausajan mukaan. Halvimmat hinnat löytyvät yleensä niin sanottuna low season aikana, jolloin turistivirrat ovat vähäisempiä. Esimerkiksi marraskuusta tammikuuhun ja kesäkuusta elokuuhun kannattaa varoa, sillä näinä aikoina lentojen hinnat ovat yleensä korkeimmillaan. Moni matkailija hyödyntää myös erilaisia lentotarjouksia ja lentoyhtiöiden kanta-asiakasohjelmia säästääkseen matkakuluissa.

Majoituskustannukset

Hanoissa on tarjolla monenlaisia majoitusvaihtoehtoja, joten budjettimatkailijallekin löytyy sopivia vaihtoehtoja. Hostellit ja halvat hotellit ovat hyviä vaihtoehtoja budjettitietoiselle matkailijalle. Hinnat vaihtelevat alueittain, mutta yleisesti ottaen Hanoissa voi yöpyä edullisesti. Keskimäärin hostelliyöpymisen voi saada noin 5-15 dollarilla per yö ja halvemmissa hotelleissa yöpyminen voi olla samanhintaista. Luonnollisesti hinnat nousevat luksusmajoituksissa, mutta myös niitäkin löytyy kohtuulliseen hintaan verrattuna moniin muihin matkakohteisiin.

Ruokailu

Ruokailu Hanoissa voi olla hyvin edullista ja herkullista. Katukeittiöt ovat erinomainen tapa maistella paikallisia herkkuja pienellä budjetilla. Yleisesti ottaen ruoka-annokset ovat edullisia ja ravintoloissa syöminen ei rasita lompakkoa. Katuruokailu on suosittua paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa, joten paikallista ruokakulttuuria pääsee helposti kokemaan. Jopa kansainväliset ravintolat Hanoissa ovat edullisia verrattuna esimerkiksi Euroopan ravintoloihin. Keskimääräinen hinta katuruokailulle tai paikallisessa ravintolassa syömiselle on noin 1-5 dollaria per ateria.

Lähteet:
https://www.lonelyplanet.com/vietnam/hanoi
https://www.reliablecounter.com/blog/hanoi-vietnam-travel-expenses/
https://www.worldnomads.com/travel-safety/southeast-asia/vietnam/vietnam-a-safety-guide-for-women-visiting-hanoi

Nähtävyydet

Hanoissa, Vietnamissa on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä on Ho Chi Minhin mausoleumi, jossa on näytteillä Vietnamin entisen presidentin mummioitu ruumis. Paikallinen kulttuuri ja historia pääsee parhaiten tutustumaan Vanhan kaupungin alueella, jossa kapeat kujat ja perinteiset talot luovat viehättävän tunnelman. Lisäksi suosittuja nähtävyyksiä ovat Hoan Kiem -järvi ja sitä ympäröivä puisto, sekä Hanoissa sijaitsevat lukuisat temppelit ja pagodat.

Aktiviteetit

Hanoissa on monia aktiviteetteja, joiden avulla matkailijat voivat kokea kaupungin vilkkaan elämänmenon ja paikallisen kulttuurin. Yksi suosituimmista aktiviteeteista on pyöräretki ympäri kaupunkia, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen elämään ja nähtävyyksiin. Lisäksi ruoan ystävät voivat osallistua kokkauskursseille, joissa opitaan valmistamaan perinteisiä vietnamilaisia ruokia. Illan tullen matkailijat voivat osallistua perinteiseen vesinukketeatteriin, joka on suosittu nähtävyys Hanoissa.

Ostokset

Hanoissa on loistavat ostosmahdollisuudet, erityisesti perinteisten käsityötuotteiden ja tekstiilien suhteen. Vanhan kaupungin alueella sijaitsevat markkinat tarjoavat laajan valikoiman paikallisia tuotteita, kuten silkkiä, kudontatöitä ja keramiikkaa. Lisäksi kaupungissa on useita kauppoja ja putiikkeja, joista voi ostaa perinteisiä vietnamilaisia käsitöitä ja matkamuistoja. Hanoissa on myös kiinnostavia katuelintarvikemyyjiä, joilta voi ostaa paikallisia herkkuja ja katuruokaa kokeiltavaksi.

Kuljetukset

Vietnamin pääkaupunki Hanoi on suosittu matkakohde Aasiassa, ja sinne on useita tapoja matkustaa. Halvimmillaan matka Hanoihin on mahdollista tehdä bussilla tai junalla naapurimaista, kuten Kambodžasta tai Laosista. Matka-aika voi kuitenkin olla pitkä, ja mukavuudenhaluisille suositellaan harkitsemaan lentomatkustamista. Hanoihin johtava Noi Bain kansainvälinen lentokenttä on hyvin moderni ja tarjoaa monia kansainvälisiä lentoja eri puolilta maailmaa. Lentoliput Hanoihin vaihtelevat sesongin ja varauksen ajankohdan mukaan, mutta edullisia lentoja voi löytää erityisesti tarjoushintaisten lippujen avulla.

Päivittäinen budjetti

Vietnamin Hanoissa lompakon paksuus voi pysyä kohtuullisena, sillä paikallinen elinkustannustaso on varsin edullinen. Päivittäiset ruoka-, majoitus- ja muiden palveluiden kustannukset vaihtelevat paljon matkailijan omien valintojen mukaan. Paikalliset katukeittiöt tarjoavat herkullista ja halpaa ruokaa, kun taas kansainväliset ravintolat voivat olla huomattavasti kalliimpia. Majoituksen hinta vaihtelee hostelleista ja halvoista hotelleista aina luksustason hotelleihin, mutta kohtuuhintaisia vaihtoehtoja löytyy runsaasti. Myös aktiviteettien ja nähtävyyksien pääsyliput ovat yleensä kohtuuhintaisia.

Vinkkejä säästämiseen

Hanoissa matkustavan kannattaa kiinnittää huomiota muutamiin vinkkeihin säästääkseen rahaa. Ensinnäkin kannattaa neuvotella hintoja, sillä monet paikalliset myyjät ovat valmiita tinkimään esimerkiksi markkinakojujen tuotteiden hinnoista. Lisäksi ostosten tekeminen paikallisilla toreilla ja markkinoilla voi olla edullisempaa kuin ostaminen turistialueilta. Myös julkisen liikenteen käyttäminen ja pyörän vuokraaminen ovat hyviä tapoja säästää rahaa. Matkailijan kannattaa myös suosia paikallista ruokaa ja juomaa, sillä kansainvälisten ketjuravintoloiden hinnat voivat olla suhteellisen korkeita. Lisäksi edullinen majoitus voidaan varata etukäteen verkosta, jolloin usein saa hyviä tarjouksia verrattuna paikan päällä varaamiseen. Pyrkimys paikallisen kulttuurin ja elämäntavan ymmärtämiseen voi myös tuoda säästöjä, kun vältetään turistirysiä ja ”turistihintoja”.