Palaa kohteeseen Aasian matkakohteet

Phuket, Thaimaa

Lennot Phuketiin

Phuket on yksi Thaimaan suosituimmista matkakohteista, ja sinne on tarjolla lukuisia eri lentoyhtiöiden lentoja ympäri maailmaa. Matkan suunnitteluvaiheessa kannattaa vertailla eri lentoyhtiöiden hintoja ja reittivaihtoehtoja, jotta löytää parhaan tarjouksen. Usein halvimmat lennot Phuketiin löytää varaamalla lennot hyvissä ajoin etukäteen ja välttämällä matkustamista sesonkiaikaan. Suoria lentoja Phuketiin tarjoavat esimerkiksi Finnair, Thai Airways ja Norwegian, ja vaihtoehtoisesti matkaan voi sisältyä myös välilaskuja esimerkiksi Bangkokin tai Kuala Lumpurin kautta.

Majoitus Phuketissa

Phuketissa on tarjolla laaja valikoima eri hintaisia majoitusvaihtoehtoja aina edullisista hostelleista ja hotelleista luksushotelleihin ja yksityisiin huviloihin. Suosituimmat alueet majoittua Phuketissa ovat Patong Beach, Kata Beach ja Karon Beach, joista jokaisella on omat vahvuutensa. Patong Beach on tunnettu vilkkaasta yöelämästään, kun taas Kata Beach tarjoaa rauhallisemman ilmapiirin ja Karon Beach on suosittu perhematkailijoiden keskuudessa. Majoituksen hinta vaihtelee alueen ja hotellin tason mukaan, mutta usein löytää hyviä tarjouksia varaamalla majoituksen etukäteen esimerkiksi hotellivaraussivustojen kautta.

Ruoka ja juoma

Phuketissa ruokailu on monipuolista ja herkullista, ja siellä pääsee nauttimaan paikallisista herkuista kuten tuoreista merenelävistä, thaimaalaisista curryista ja ravintoloiden herkullisista kasvisruuista. Alueen ruokakulttuuri on vahvasti vaikuttunut kiinalaisesta, intialaisesta ja malaijilaisesta keittiöstä, mikä tekee ruokailusta mielenkiintoisen kokemuksen. Ruokailemaan pääsee edullisesti erilaisissa katukojuissa ja paikallisissa ravintoloissa, joissa annokset ovat usein edullisia. Juomista suositellaan nautittavaksi pulloveden ja ravintoloissa tarjottavien juomien ohella välttämään hanaveden juomista. Kauppojen hinnat ovat yleensä kohtuulliset, mutta turistialueilla hinnat saattavat olla hieman korkeammat.

Retket ja aktiviteetit

Phuket on tunnettu upeista rannoistaan, kristallinkirkkaasta vedestä ja monipuolisista aktiviteeteista. Rannoilla rentoutumisen lisäksi voit lähteä vaikkapa veneretkelle saaristoon, jossa pääset ihailemaan upeita maisemia ja snorklaamaan värikkäiden korallien ympärillä. Lisäksi voit osallistua erilaisiin vesiurheilulajeihin, kuten purjelautailuun tai sukellukseen. Viidakossa voit lähteä vaellukselle ja tutustua alueen upeaan luontoon ja eläimistöön. Myös kaupunkielämä on vilkasta, ja voit käydä vaikkapa ostoksilla, tutustumassa paikallisiin temppeleihin tai nauttimassa herkullisesta thaimaalaisesta ruoasta.

Kuljetukset paikan päällä

Phuketissa on helppo liikkua eri kohteiden välillä erilaisilla kuljetusvälineillä. Voit vuokrata esimerkiksi skootterin tai auton, mikä antaa sinulle mahdollisuuden tutustua saareen omatoimisesti ja kustannustehokkaasti. Taksit ja tuk-tukit ovat myös käytettävissä, mutta ne voivat olla hieman kalliimpia. Julkinen liikenne on rajallista Phuketissa, joten oman kuljetusvälineen vuokraaminen voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat tutustua saareen perusteellisemmin.

Ostokset ja muut menot

Phuketissa voit tehdä monenlaisia ostoksia, aina paikallisista markkinoista ja putiikeista hienoihin ostoskeskuksiin. Voit löytää esimerkiksi paikallisia käsitöitä, vaatteita, koruja ja kenkiä sekä monenlaisia matkamuistoja. Ruoka ja juoma ovat myös kohtuullisen edullisia, ja voit nauttia herkullisia aterioita niin ravintoloissa kuin katukojuillakin. Muista kuitenkin neuvotella hintoja erityisesti markkinoilla ja katukojuilla, sillä se voi säästää sinulta jonkin verran rahaa. Muut menot, kuten esimerkiksi yöpymiset, riippuvat suuresti omista mieltymyksistäsi ja budjetistasi. Voit valita luksushotellin, edullisen hostellin tai vaikkapa vuokrata oman bungalowin rannalta. Kaiken kaikkiaan Phuketissa voit nauttia monipuolisista aktiviteeteista ja hyvästä ruoasta kohtuullisin kustannuksin, kunhan pidät huolta omasta budjetistasi ja neuvottelet hinnoista.

Yleinen hintataso

Phuket on yksi Thaimaan suosituimmista matkakohteista, mutta se ei välttämättä ole se halvin vaihtoehto Aasian matkakohteista. Yleinen hintataso riippuu tietysti siitä, millaisessa hotellissa yövyt, missä syöt ja mitä aktiviteetteja haluat tehdä. Mutta keskimäärin Phuketissa hinnat ovat hieman korkeammat kuin monissa muissa Aasian kohteissa. Esimerkiksi ravintolahinnat ovat korkeammat kuin Thaimaan mantereella, mutta edullisemmat kuin esimerkiksi Euroopassa.

Ruoan hintataso Phuketissa vaihtelee paljon. Voit syödä aterian halvassa katuravintolassa muutamalla eurolla, tai voit valita hienomman ravintolan, jossa hinnat voivat olla lähempänä länsimaista hintatasoa. Myös juomarahojen antaminen on yleistä Thaimaassa, tyypillisesti noin 10% laskun loppusummasta.

Hotellihuoneiden hinnat vaihtelevat suuresti riippuen hotellista, sijainnista ja sesongista. Voit löytää hostelleja ja halpoja hotelleja, mutta myös luksuslomakohteita, jotka voivat olla hyvinkin kalliita.

Aktiviteettien hintataso Phuketissa vaihtelee paljon. Voit osallistua retkiin, sukelluskursseille, hierontoihin ja ostoksille, ja näihin kaikkiin voit käyttää niin paljon tai niin vähän rahaa kuin haluat.

Rahankäyttö vinkit

Phuketissa voit säästää rahaa monella tavalla. Ensinnäkin vältä syömästä hotellin ravintolassa, sillä nämä ovat yleensä kalliimpia. Sen sijaan suuntaa paikallisiin ravintoloihin syömään, ja käytä hyväksi paikallisia katukojuja.

Toiseksi ole tarkkana matkailuaktiviteettien varauksessa. Monet matkatoimistot ja hotellit tarjoavat aktiviteetteja ja retkiä, mutta nämä voivat olla huomattavasti kalliimpia kuin mitä ne olisivat, jos varaat ne suoraan paikallisilta palveluntarjoajilta.

Kolmanneksi neuvottele hinnasta. Monissa paikallisissa kaupoissa ja toreilla voit neuvotella hinnasta, ja tämä on paikallinen tapa toimia. Älä kuitenkaan tingi liikaa, sillä paikalliset tarvitsevat myös tuloja elääkseen.

Budjetin pitäminen Phuketissa

Jos haluat pitää budjettisi Phuketissa kurissa, kannattaa majoittua halvemmassa hotellissa tai hostellissa, syödä paikallisissa ravintoloissa ja välttää kalliita aktiviteetteja. Voit myös harkita matkustamista sesongin ulkopuolella, jolloin hotellien hinnat ovat yleensä edullisempia. Lisäksi voit säästää rahaa valitsemalla julkisen liikenteen taksien sijaan.

Jos kuitenkin haluat kokea kaiken mitä Phuketilla on tarjota, niin varaudu myös käyttämään hieman enemmän rahaa. Sukelluskurssit, retket saarille ja shoppailu voivat nostaa matkakuluja merkittävästi, mutta samalla saat unohtumattomia kokemuksia ja muistoja. Joka tapauksessa Phuket tarjoaa vaihtoehtoja jokaiselle budjetille, joten voit nauttia lomastasi riippumatta siitä, paljonko haluat kukkarostasi avata.