Palaa kohteeseen Amerikoiden matkakohteet

New Orleans

New Orleansin hotellien hinnat


New Orleansissa hotellien hinnat vaihtelevat suuresti riippuen siitä, missä kaupunginosassa haluaa majoittua ja minkälaista majoitusta etsii. Ranskan korttelissa ja Ranskan rivieran alueella sijaitsevat hotellit ovat yleensä kalliimpia, kun taas Marigny ja Bywater tarjoavat edullisempia vaihtoehtoja. Keskimäärin hotellihuoneen hinta vaihtelee noin 100-300 dollaria per yö, mutta luksusluokan hotellien hinnat voivat olla jopa 500 dollaria tai enemmän.

Ruokailun kustannukset New Orleansissa


Ruoka New Orleansissa on tunnettu mausteisista cajun- ja kreoliruoista, ja kaupungissa on runsaasti ravintoloita tarjoamassa paikallisia herkkuja. Edullisimmillaan voi saada täyttävän ja herkullisen aterian noin 10-15 dollarilla paikallisessa pikaruokaravintolassa tai katuruokakojusta. Hienommassa ravintolassa tai turistialueella ruokailun hinta voi nousta helposti 30-50 dollariin per henkilö. Juomarahat eivät yleensä sisälly hintaan, joten ne kannattaa huomioida budjetissa.

Nähtävyyksien ja aktiviteettien hintataso


New Orleans tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, kuten risteilyjä Mississippi-joella, jazz-klubeja, historiallisia kierroksia ja museoita. Joissain nähtävyyksissä ja aktiviteeteissa on sisäänpääsymaksu, joka voi vaihdella muutamasta dollarista noin 30 dollariin henkilöltä riippuen kohteesta. Esimerkiksi WWIImuseon sisäänpääsymaksu on noin 28 dollaria aikuisilta. Jackson Squarelle pääsee ilmaiseksi, mutta esimerkiksi Mardi Gras Worldissa sisäänpääsymaksu on noin 22 dollaria. On kuitenkin myös paljon ilmaisia tai edullisia aktiviteetteja, kuten kävelyretkiä kaupungin kaduilla, musiikkiesityksiin osallistuminen julkisilla paikoilla tai puistojen ja jokirannan tutkiminen.

Julkinen liikenne New Orleansissa

New Orleans on tunnettu kaupunki Yhdysvalloissa, joka houkuttelee matkailijoita ympäri maailman ainutlaatuisen kulttuurinsa, musiikin ja ruokakulttuurinsa ansiosta. Kaupungissa on myös hyvin toimiva julkinen liikennejärjestelmä, joka mahdollistaa helpon ja kätevän liikkumisen eri puolilla kaupunkia. Julkisen liikenteen kustannukset ovat kohtuulliset ja budjetointi tähän osaan matkakustannuksia on melko helppoa. New Orleansissa on useita eri julkisen liikenteen vaihtoehtoja, kuten bussit, raitiovaunut ja taksit, jotka mahdollistavat liikkumisen helposti ja edullisesti.

Ostosten ja matkamuistojen budjetointi New Orleansissa

New Orleans on tunnettu monipuolisista ostosmahdollisuuksistaan, ja kaupungista voi löytää monenlaisia paikallisia tuotteita ja matkamuistoja. Matkailijan on hyvä budjetoida ostoksia varten tietty summa rahaa, jotta ei joudu ylittämään matkabudjettiaan. On hyvä muistaa, että New Orleansissa voi löytää monia paikallisia ja uniikkeja tuotteita, kuten musiikkia, taidekäsitöitä ja tietysti kaupungin tunnetuinta tuotetta, eli maailmankuulua Tabasco-kastiketta. Matkamuistojen ostaminen onkin suosittu aktiviteetti matkailijoiden keskuudessa, joten budjetoinnille on hyvä antaa riittävästi huomiota.

Alkoholin ja baarien kustannukset New Orleansissa

New Orleans on tunnettu vilkkaasta yöelämästään ja laajasta valikoimasta baareja ja ravintoloita, joissa tarjoillaan kuuluisia paikallisia juomia ja cocktaileja. Alkoholin kulutukseen liittyvien kustannusten budjetointi onkin tärkeä osa matkabudjetin suunnittelua, etenkin jos on suunnitteilla nauttia kaupungin kuuluisasta Bourbon Streetin yöelämästä. Alkoholin hintataso New Orleansissa vaihtelee suuresti eri baarien välillä, mutta yleisesti ottaen juomien hinnat ovat kohtuulliset verrattuna moniin muihin amerikkalaisiin kaupunkeihin. On kuitenkin hyvä pitää mielessä oman budjetin rajat ja suunnitella alkoholin kulutusta sen mukaisesti.

Päiväretkien hinta New Orleansissa

New Orleans on tunnettu kaupunki Yhdysvaltain etelärannikolla, joka pursuaa historiaa, kulttuuria ja herkullista ruokaa. Kaupunki tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia päiväretkiin, kuten risteilyjä Mississippi-joella, kierroksia vanhoissa kartanoissa ja retkiä räikeältä ranskankorttelilta.

Päiväretkien hinta New Orleansissa voi vaihdella suuresti riippuen siitä, minkälaista aktiviteettia haluaa kokea. Esimerkiksi risteilyjä joella voi löytää hintaan 20-40 dollaria henkilöä kohden, kun taas sisäänpääsymaksut historiallisiin kohteisiin voivat olla 10-20 dollaria. Lisäksi ruokailu ja lahjatavaroiden ostaminen voivat muodostaa osan päiväretken kuluista. Keskimäärin päiväretken hinta New Orleansissa voi olla noin 50-100 dollaria henkilöä kohden.

Vararahaston suositeltava määrä

Matkustettaessa New Orleansiin on aina hyvä olla vararahasto, sillä odottamattomia kuluja voi ilmetä. Suositeltava vararahaston määrä riippuu matkan kestosta, omista mieltymyksistä ja budjetista. Yleisesti ottaen noin 100-200 dollaria henkilöä kohden on hyvä vararahaston määrä lyhyemmälle matkalle, kun taas pidemmälle matkalle suosittelemme varaamaan 200-400 dollaria.

Vararahaston tarkoituksena on kattaa yllättävät kulut, kuten odottamattomat lääkärikäynnit, kadonneet tai rikkoutuneet tavarat, tai vaikkapa ylimääräiset aktiviteetit, joita haluaa kokea matkan aikana. Se antaa matkailijoille mielenrauhan ja joustavuuden matkan aikana, joten vararahaston säästäminen kannattaa aina.

Vinkit rahan säästämiseen New Orleansin matkalla

Vaikka New Orleansissa on runsaasti houkuttelevia aktiviteetteja ja herkullisia ruokapaikkoja, on mahdollista matkustaa kaupunkiin budjettia säästäen. Yksi hyvä tapa säästää rahaa on majoittua hieman kauempana keskustasta, ja käyttää julkista liikennettä tai vuokrata polkupyörä liikkumiseen.

Lisäksi ruokailun suhteen kannattaa tutustua paikallisiin markkinoihin ja katukeittiöihin, jotka tarjoavat herkullisia paikallisia ruokia edullisempaan hintaan. Monet nähtävyydet tarjoavat myös alennettuja pääsylippuja tiettyinä päivinä tai tietyin ehdoin, joten kannattaa tutustua erilaisiin tarjouksiin ennen matkan alkua.

Lopuksi, kannattaa myös suunnitella etukäteen, mitkä aktiviteetit ja nähtävyydet haluaa kokea, jotta voi budjetoida rahaa niihin etukäteen. Näin vältytään ylimääräisiltä kuluilta ja tunnetaan paremmin matkakohteen tarjonta.