Fixura.fi

Fixura on pohjoismaiden vanhin vertaislainayritys. Vertaislaina on uusi tapa hakea lainaa, vaikka se onkin maailman vanhin lainamuoto. Käytännössä vertaislaina toimii niin, että Fixuran sivuilla voi sekä hakea lainaa, että antaa lainaa. Lainanottajat ja -antajat sopivat itse ehdoista ja Fixura hoitaa kaiken paperityön. Vertaislaina perustuu siis ikivanhaan periaatteeseen, eli yksityishenkilöiden välisille lainoille. Tämä ilmiö on tunnettu englannin kielisellä termillä ”P2P tai peer-to-peer lending”, joka on varmasti monelle tuttu käsite. Vertaislainan suurimpia etuja on se, että siinä osapuolet valitsevat itse lainan ehdot. Laina on usein muita edullisempi eikä siinä ole piilokuluja. Ilmaisen hakemuksen voi täyttää Fixuran nettisivuilla ja se ei ole sitova.
Lainaa voi hakea 1000 eurosta 10 000 euroon ja laina-aikaa saa 24 kuukaudesta 60 kuukauteen. Avausmaksut ja todelliset vuosikulut riippuvat lainasummasta ja -ajasta. Fixuran sivuilta löytyy pitkä lasta maksusuunnitelma esimerkeistä, jotka havainnollistavat lainan kuluja tarkemmin.

Vertaislaina on hyvä sijoitusmuoto, sillä saat siitä hyvän tuoton, mutta sen lisäksi autat ihmisiä, jotka tarvitsevat lainaa. Keskimääräinen nettotuotto on yli 10 prosenttia vuodessa, joka on hyvin nykyisiin korkosijoitusmarkkinoihin nähden. Vertaislainaan sijoittaminen tuottaa tasaista kassavirtaa, sillä lainanottaja maksaa lainaa kuukausittain, jolloin sijoittaja voi nostaa tulon tai sijoittaa sen uudestaan. Vertaislainaan sijoittamisella ei ole ajoitusriskiä, toisin kuin pörssisijoituksissa. Fixura hajauttaa kaikki sijoitukset jopa satoihin eri lainoihin, jotta yksittäisen lainanottajan viivästykset eivät vaikuta lainasalkun kokonaistuottoon.

Fixuran kautta lainatessa täytyy lainaajan olla 21-68 -vuotias, asua vakituisesti Suomessa, olla luottokelpoinen, vakituiset tulot, verkkopankkitunukset pankkiin, jonka kanssa Fixuralla on yhteistyösopimus, henkilökohtainen matkapuhelinliittymä ja sähköpostiosoite.

Fixuran kautta sijoittajan tulee olla vähintään 18-vuotias. Sijoituksen minimimäärä on 1000€. Sijoittajan täytyy olla EU:n kansalainen, jolla on tili SEPA-maksualueella.