Bigbank.fi

Bigbank on vuonna 1992 perustettu virolainen ”monipuolisia palveluita tarjoava erikoispankki”. Sillä on toimipisteitä Virossa, Suomessa, Latviassa, Liettuassa, Espanjassa, Ruotsissa, Saksassa, Itävallassa ja Hollannissa. Kyseessä on siis iso yhtiö, joka on ollut toiminnassa jo 25 vuotta.

Bigbankin lainanhakijan tulee olla vähintään 22-vuotias Suomen kansalainen tai Suomessa vakituisesti asuva henkilö. Hakijan tulee olla luottokelpoinen ja hakijan kuukausittaiset tulot tulee olla vähintään 1200€/kk. Tämä tietysti varmistaa luottoyhtiölle, että vain maksukykyiset ihmiset hakevat lainoja. Joissakin tapauksessa on toimitettava todisteet tuloista, jota varten tarvitsee kopion palkkalaskelmasta viimeisen 3kk:n takaa tai eläkepäätöksestä. Yrittäjiltä tarvitaan verotuspäätös.

Bigbankin nettisivut ovat varsin hyvät ja selkeät. Etusivuilta pääset laskemaan esimerkkilainoja 2000€-40 000€:n väliltä. Laina-aika vaihtelee 6-120:n kuukauden välillä, riippuen myös haetko lainaa yksin vai rinnakkaishakijan kanssa. Bigbank tarjoaa mahdollisuuden hakea lainaa rinnakkaishakijan kanssa esimerkiksi aviopuolison kanssa. Tämä parantaa lainansaantimahdollisuuksia ja rinnakkaishakijan kanssa laina-aikaa voi pidentää jopa 120 kuukauteen asti.

Bigbank tarjoaa myös talletusmahdollisuuden. Taloussanomien (1/17) mukaan Bigbank tarjoaa korkeimman koron määräaikaistalletyksille. Talletuksen summan voi valita 1000€-100 000€:n väliltä ja talletusajaksi 1-120 kuukautta.

Bigbank maksaa rahat tilille samana päivänä kuin päätös lainahakemuksesta tehdään. Pankista riippuen rahojen siirto kestää 1-2 pankkipäivää. Bigbank ei siis ole perinteinen nopea pikavippiyhtiö, joista rahaa saa jopa tunnin sisään hakemuksesta.